Klassisk

Klassiske Koncerttilbud

Solokoncerter

Ulrik Spang-Hanssen har lige siden karrierens start i begyndelsen af 80’erne givet flere hundrede solokoncerter på sit instrument. De spænder lige fra det monografiske komponist-portræt – i 2007 har han eksempelvis givet mange koncerter i ind- og udland, der udelukkende indeholdt musik af den danske barokkomponist Diderik Buxtehude – over det blandede program, der er tilpasset kirkens orgel til den deciderede populær- eller nytårskoncert med velkendte orgelværker og iørefaldende transkriptioner. I 2008 tager han fat på en komplet indspilning på 6 CD’er af Franz Liszts orgelværker, og der byder sig herved en enestående chance til at stifte bekendtskab med mange af mesterens romantiske orgelkompositioner, også nogle af de lidt mindre kendte.

En specialitet, som Ulrik Spang-Hanssen har udviklet gennem de sidste 10 år, er hans orgelaftener for de helt små orgler, koncerter der kan spilles på stort set hvad som helst, der er piber i, uden at variationen går tabt.

 

 

 

Spang-Hanssen-trioen

Det har altid været populært, når musikerne i det samme ensemble var i familie med hinanden. I poppen husker man The Osmonds og Jackson Five og indenfor den klassiske musik Labèque Sisters. Ulrik Spang-Hanssen har ikke færre end fire yndige døtre, hvoraf de to spiller professionelt, så her er Danmarks svar: SPANG-HANSSEN-TRIOEN! Cellisten Mette Spang-Hanssen er ansat i Odense Symfoniorkester  og lillesøster Ida har forlængst debuteret fra solistklassen på DJM. Sammen er de klar til at tage ud og præsentere et program, som er bygget op om Josef Rheinbergers monumentale trio for violin, cello og orgel, baroksonater og andet godt!

 

 

 

Embedsmandsduoen af ’84

Som navnet antyder, så har Ulrik Spang-Hanssen og Niels-Ole Bo Johansen været et makkerpar i dansk musikliv siden 1984. De mødtes, da de var hhv. organist ved Vor Frue Kirke i Assens og solobasunist ved det daværende Fynske Livregiments Musikkorps, og de var således begge statstjenestemænd – heraf det lidt usædvanlige navn. De to herrer, som i dag begge er professorer ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, har sat sig for at spille alt hvad der er skrevet og vil blive skrevet for instrumentkombinationen basun og orgel, og de er tæt ved målet. De kan sammensætte mange forskellige koncerttilbud fra det meget iørefaldende til deciderede ny-musik-koncerter.

 

 

 


Ensemble 1585

Et nyt barokensemble stiftet i 2018 med anerkendte solister, der har specialiseret sig i barokkens ornamentik og drive hele livet. Ensemblet går imod vor egen tids trend med at skære alting ind til benet, og dyrker i stedet fyldighed i klangen, overdådig ornamentik og den uimodståelige rytmiske fremdrift, som er barokkens egentlige udtryk.

 

Tenor Markus Schäfer, professor ved Hannover Hochshule für Musik

Violinist Mo Yi, professor ved Det Jyske Musikkonservatorium

Violinist Ida Spang-Hanssen, solistklassestuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium

Cellist Gert von Bülow, tidligere professor ved Rostock Hochschule für Musik

Organist Ulrik Spang-Hanssen, professor ved Det Jyske Musikkonservatorium

Organist (cembalo) Anne Agerskov, organist ved Sct. Marie Kirke og solist fra Det Jyske Musikkonservatorium

 

Internationale solister

Dobbelt Continuo

Improvisatorisk ornamentik

Stor klang

Medrivende bas