CV

Curriculum Vitae

Ulrik Spang-Hanssen er født i København og er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus (NB Royal Academy of Music Aarhus) hos domorganist Anders Riber. Han tog organisteksamen herfra med topkarakterer i 78 og debuterede fra konservatoriets solistklasse med glimrende anmeldelser i 81. Han har ydermere studeret hos Gaston Litaize i Paris og hos Jacques van Oordmerssen i Amsterdam; endvidere har Jesper Bøje Christensen fra Schola Cantorum i Basel været en stor inspirationskilde.


Ulrik Spang-Hanssen har spillet utallige koncerter i hele Europa og i USA, både som solist og akkompagnatør, og han har indspillet mere end 35 Cd’er i eget navn, blandt andre Carl Nielsens, Buxtehudes, Hartmanns og Mendelssohns samlede værker for orgel. Han har medvirket i radio- og TV-udsendelser i 20 lande og er i øjeblikket stærkt optaget af romantisk opførelsespraksis hvilket, udover de allerede nævnte indspilninger, har ført til de første tre Cd’er i en Rheinberger-serie, begyndende med koncerterne for orgel og orkester i samarbejde med Den böhmiske Kammerfilharmoni og den engelske dirigent Douglas Bostock, med hvem han også har indspillet englænderen Malcolm Arnolds orgelkoncert, der ikke har været indspillet før, og Händels orgelkoncerter op. 4. Senest har USH udgivet Matthesons ”Der brauchbare Virtuoso” og Händels sonater for violin og continuo sammen med sine to kolleger i ”Trio Corelli”, Elisabeth Zeuthen Schneider og Viggo Mangor, sange fra Hugo Wolfs ”Spanisches Liederbuch” i Regers orgeltranskription sammen med den berømte tyske tenorsanger Markus Schäfer, Rheinbergers værker for orgel og violin i samarbejde med Kim Sjøgren, Elgars orgelværker samt en dobbelt-CD med Händels orgelkoncerter op. 7 med Randers Kammerorkester og deres chef David Riddell. I de kommende par år vil Spang-Hanssen koncentrere sig om en planlagt indspilning af Liszts orgelværker på 6 eller 7 CD’er.


Spang-Hanssen blev i 83 organist ved Vor Frue Kirke i Assens på Fyn og kombinerede denne stilling med lærerstillinger ved konservatorierne i Odense og Århus, indtil han for nogle år siden valgte at koncentrere sig om lærer- og solistarbejdet i form at et professorat ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han har givet adskillige mesterkurser i udlandet i mange af Europas hovedbyer og ved flere betydningsfulde universiteter i USA. Udover sine aktiviteter som klassisk organist er Ulrik Spang-Hanssen endvidere en velkendt og særdeles aktiv jazzmusiker, i de senere år fortrinsvis som Hammond-orgelspiller, i hvilken egenskab han har spillet med adskillige førende musikere på feltet og indspillet flere CD’er.